תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

דיון כללי על המערכת החדשה. ספרו לנו איך אתם מסתדרים איתה, הציעו הצעות, הביעו דיעות וכו'. שימו לב שזהו אינו פורום תמיכה.

מנהל: צוות האתר

idanbe
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 2162
הצטרף: 15/12/2007 ב-09:36:14
מיקום: ירושלים
יצירת קשר:

תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

הודעה שלא נקראהעל ידי idanbe » 20/06/2008 ב-10:44:56

עריכה/רוני: שימו לב, התיקון כלול בגירסה 3.0.2 של phpBB, ראו הודעתי בהמשך נושא זה.
---

יש בעיה בNAVBAR כאשר משתמשים ב IE ועוברים עם העכבר על הלינקים שבצד ימין הרקע ניהיה שקוף
תמונת המחשה לבעיה:
תמונה

הצלחתי לפתור את הבעיה הזאת (זמנית עד שיצא עדכון מ PHPBB העולמי)
עכשיו לתיקון
שמרו ותגבו את הקבצים הנוגעים בתיקון למקרא שהתיקון לא יצליח

פתח:
styles/prosilver/template/overall_header.html

חפש:

קוד: בחר הכל

         <!-- IF not S_IS_BOT and S_USER_LOGGED_IN -->
         <ul class="linklist leftside">
            <li class="icon-ucp">
               <a href="{U_PROFILE}" title="{L_PROFILE}" accesskey="u">{L_PROFILE}</a>
                  <!-- IF S_DISPLAY_PM --> (<a href="{U_PRIVATEMSGS}">{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a>)<!-- ENDIF --> &bull;
               <a href="{U_SEARCH_SELF}">{L_SEARCH_SELF}</a>
               <!-- IF U_RESTORE_PERMISSIONS --> &bull;
               <a href="{U_RESTORE_PERMISSIONS}">{L_RESTORE_PERMISSIONS}</a>
               <!-- ENDIF -->
            </li>
         </ul>
         <!-- ENDIF -->

         <ul class="linklist rightside">
            <li class="icon-faq"><a href="{U_FAQ}" title="{L_FAQ_EXPLAIN}">{L_FAQ}</a></li>
            <!-- IF not S_IS_BOT -->
               <!-- IF S_DISPLAY_MEMBERLIST --><li class="icon-members"><a href="{U_MEMBERLIST}" title="{L_MEMBERLIST_EXPLAIN}">{L_MEMBERLIST}</a></li><!-- ENDIF -->
               <!-- IF not S_USER_LOGGED_IN and S_REGISTER_ENABLED --><li class="icon-register"><a href="{U_REGISTER}">{L_REGISTER}</a></li><!-- ENDIF -->
               <li class="icon-logout"><a href="{U_LOGIN_LOGOUT}" title="{L_LOGIN_LOGOUT}" accesskey="l">{L_LOGIN_LOGOUT}</a></li>
            <!-- ENDIF -->
         </ul>


החלף עם:

קוד: בחר הכל

         <ul class="linklist">
         <!-- IF not S_IS_BOT and S_USER_LOGGED_IN -->
            <li class="icon-ucp leftside">
               <a href="{U_PROFILE}" title="{L_PROFILE}" accesskey="u">{L_PROFILE}</a>
                  <!-- IF S_DISPLAY_PM --> (<a href="{U_PRIVATEMSGS}">{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a>)<!-- ENDIF --> &bull;
               <a href="{U_SEARCH_SELF}">{L_SEARCH_SELF}</a>
               <!-- IF U_RESTORE_PERMISSIONS --> &bull;
               <a href="{U_RESTORE_PERMISSIONS}">{L_RESTORE_PERMISSIONS}</a>
               <!-- ENDIF -->
            </li>
         <!-- ENDIF -->
            <li class="icon-faq rightside"><a href="{U_FAQ}" title="{L_FAQ_EXPLAIN}">{L_FAQ}</a></li>
            <!-- IF not S_IS_BOT -->
               <!-- IF S_DISPLAY_MEMBERLIST --><li class="icon-members rightside"><a href="{U_MEMBERLIST}" title="{L_MEMBERLIST_EXPLAIN}">{L_MEMBERLIST}</a></li><!-- ENDIF -->
               <!-- IF not S_USER_LOGGED_IN and S_REGISTER_ENABLED --><li class="icon-register rightside"><a href="{U_REGISTER}">{L_REGISTER}</a></li><!-- ENDIF -->
               <li class="icon-logout rightside"><a href="{U_LOGIN_LOGOUT}" title="{L_LOGIN_LOGOUT}" accesskey="l">{L_LOGIN_LOGOUT}</a></li>
            <!-- ENDIF -->
         </ul>



פתח:
styles/prosilver/theme/common.css

חפש:

קוד: בחר הכל

ul.rightside {
   float: right;
   margin-left: 5px;
   margin-right: -5px;
   text-align: right;
}


הוסף אחרי בשורה חדשה:

קוד: בחר הכל

li.leftside {
   float: left;
   margin-left: 0;
   margin-right: 5px;
   text-align: left;
}

li.rightside {
   float: right;
   margin-left: 5px;
   margin-right: -5px;
   text-align: right;
}


לא לשכוח לרענן את הפורום
התיקון הזה טוב גם לעיצובים על בסיס prosilver שיש להם את אותה הבעיה
כמובן התיקון הזה אך ורק לשפה העברית ולשפות RTL והינו זמני עד לעדכון של PHPBB העולמי

תהנו
נערך לאחרונה על ידי Ronny ב 20/07/2008 ב-16:58:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
סיבה: התיקון נבדק, אושר ומובנה ב-phpBB בעברית מגירסה 3.0.2 והלאה. תודה!
ריסטארט - בניית אתרים
http://www.restartstudio.co.il/

סמל אישי של המשתמש
Ronny
מנהל ראשי
מנהל ראשי
הודעות: 646
הצטרף: 14/11/2004 ב-18:37:22
יצירת קשר:

Re: תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

הודעה שלא נקראהעל ידי Ronny » 30/06/2008 ב-09:43:42

עידן, את העקרון של התיקון הזה תוכל ליישם גם בלוגו?
אם כן, נשלב אותו בגירסה הבאה של התרגום.

סמל אישי של המשתמש
_Idan_
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 202
הצטרף: 26/02/2008 ב-16:28:33
יצירת קשר:

Re: תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

הודעה שלא נקראהעל ידי _Idan_ » 30/06/2008 ב-12:47:14

יש לי עוד שאלה, התיקון הנ"ל עובר את בדיקות W3c?

idanbe
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 2162
הצטרף: 15/12/2007 ב-09:36:14
מיקום: ירושלים
יצירת קשר:

Re: תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

הודעה שלא נקראהעל ידי idanbe » 30/06/2008 ב-13:46:31

Ronny כתב:עידן, את העקרון של התיקון הזה תוכל ליישם גם בלוגו?
אם כן, נשלב אותו בגירסה הבאה של התרגום.



תיקון ללוגו

פתח:
styles/prosilver/template/overall_header.html

חפש:

קוד: בחר הכל

         <div id="site-description">
            <a href="{U_INDEX}" title="{L_INDEX}" id="logo">{SITE_LOGO_IMG}</a>
            <h1>{SITENAME}</h1>
            <p>{SITE_DESCRIPTION}</p>
            <p style="display: none;"><a href="#start_here">{L_SKIP}</a></p>
         </div>

      <!-- IF S_DISPLAY_SEARCH and not S_IN_SEARCH -->
         <div id="search-box">
            <form action="{U_SEARCH}" method="post" id="search">
            <fieldset>
               <input name="keywords" id="keywords" type="text" maxlength="128" title="{L_SEARCH_KEYWORDS}" class="inputbox search" value="<!-- IF SEARCH_WORDS-->{SEARCH_WORDS}<!-- ELSE -->{L_SEARCH_MINI}<!-- ENDIF -->" onclick="if(this.value=='{LA_SEARCH_MINI}')this.value='';" onblur="if(this.value=='')this.value='{LA_SEARCH_MINI}';" />
               <input class="button2" value="{L_SEARCH}" type="submit" /><br />
               <a href="{U_SEARCH}" title="{L_SEARCH_ADV_EXPLAIN}">{L_SEARCH_ADV}</a> {S_SEARCH_HIDDEN_FIELDS}
            </fieldset>
            </form>
         </div>
      <!-- ENDIF -->


החלף עם:

קוד: בחר הכל

         <div id="site-description">
            <a href="{U_INDEX}" title="{L_INDEX}" id="logo">{SITE_LOGO_IMG}</a>
            <div style="float: right;">
               <h1>{SITENAME}</h1>
               <p>{SITE_DESCRIPTION}</p>
               <p style="display: none;"><a href="#start_here">{L_SKIP}</a></p>
            </div>

         <!-- IF S_DISPLAY_SEARCH and not S_IN_SEARCH -->
            <div id="search-box">
               <form action="{U_SEARCH}" method="post" id="search">
               <fieldset>
                  <input name="keywords" id="keywords" type="text" maxlength="128" title="{L_SEARCH_KEYWORDS}" class="inputbox search" value="<!-- IF SEARCH_WORDS-->{SEARCH_WORDS}<!-- ELSE -->{L_SEARCH_MINI}<!-- ENDIF -->" onclick="if(this.value=='{LA_SEARCH_MINI}')this.value='';" onblur="if(this.value=='')this.value='{LA_SEARCH_MINI}';" />
                  <input class="button2" value="{L_SEARCH}" type="submit" /><br />
                  <a href="{U_SEARCH}" title="{L_SEARCH_ADV_EXPLAIN}">{L_SEARCH_ADV}</a> {S_SEARCH_HIDDEN_FIELDS}
               </fieldset>
               </form>
            </div>
         <!-- ENDIF -->

         </div>



פתח:
styles/prosilver/theme/common.css

חפש:

קוד: בחר הכל

#site-description {
   float: left;
   width: 70%;
}


החלף עם:

קוד: בחר הכל

#site-description {
   width: 100%;
}


פתח:
styles/prosilver/theme/bidi.css

חפש:

קוד: בחר הכל

.rtl #logo {
   float: right;
   padding: 10px 10px 0 13px;
}


החלף עם:

קוד: בחר הכל

.rtl #logo {
   float: right;
   clear: both;
   padding: 10px 10px 0 13px;
   display: inline;
}

.rtl a#logo:hover {
   clear: both;
}


חפש (למחוק את השורה הזאת):

קוד: בחר הכל

.rtl #site-description {
   float: right;
}



שוב זהו תיקון לשפה העברית ולשפות RTL בלבד ויש לחכות לתיקון מ PHPBB העולמי

תהנו
ריסטארט - בניית אתרים
http://www.restartstudio.co.il/

סמל אישי של המשתמש
_Idan_
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 202
הצטרף: 26/02/2008 ב-16:28:33
יצירת קשר:

Re: תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

הודעה שלא נקראהעל ידי _Idan_ » 30/06/2008 ב-14:59:42

אני חוזר שוב, האם בדקת אם התיקונים הללו עוברים את בדיקות התקן של W3c?

idanbe
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 2162
הצטרף: 15/12/2007 ב-09:36:14
מיקום: ירושלים
יצירת קשר:

Re: תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

הודעה שלא נקראהעל ידי idanbe » 30/06/2008 ב-15:05:40

_Idan_ כתב:אני חוזר שוב, האם בדקת אם התיקונים הללו עוברים את בדיקות התקן של W3c?


התיקון נבדק על:
Internt Explorer, Firefox, Safari, Opera
ועובד טוב
ריסטארט - בניית אתרים
http://www.restartstudio.co.il/

סמל אישי של המשתמש
_Idan_
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 202
הצטרף: 26/02/2008 ב-16:28:33
יצירת קשר:

Re: תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

הודעה שלא נקראהעל ידי _Idan_ » 30/06/2008 ב-16:01:06

idanbe כתב:התיקון נבדק על:
Internt Explorer, Firefox, Safari, Opera
ועובד טוב

מצוין נשמע שהתיקון תקני, אך כדי שנוכל להיות בטוחים כי התיקון תקני ב-100% תצטרך להריץ את שתי הבדיקות הבאות:

  1. http://validator.w3.org
  2. http://jigsaw.w3.org/css-validator

idanbe
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 2162
הצטרף: 15/12/2007 ב-09:36:14
מיקום: ירושלים
יצירת קשר:

Re: תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

הודעה שלא נקראהעל ידי idanbe » 30/06/2008 ב-16:11:33

HTML יש שגיאה אחת שלא קשורה לתיקון לבדיקה לחץ כאן
CSS אין שגיאות לבדיקה לחץ כאן
נערך לאחרונה על ידי idanbe ב 30/06/2008 ב-16:19:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
ריסטארט - בניית אתרים
http://www.restartstudio.co.il/

סמל אישי של המשתמש
_Idan_
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 202
הצטרף: 26/02/2008 ב-16:28:33
יצירת קשר:

Re: תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

הודעה שלא נקראהעל ידי _Idan_ » 30/06/2008 ב-16:18:49

idanbe כתב:HTML יש שגיאה אחת שלא קשורה לתיקון

מבדיקה שלי על אתר ללא תיקון אין אפילו שגיאת HTML אחת.
http://validator.w3.org/check?uri=http% ... 2Fboard%2F

על איזה אתר הרצת את הבדיקה? כנראה שיש שמה משהו אחר שמפריע.

idanbe
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 2162
הצטרף: 15/12/2007 ב-09:36:14
מיקום: ירושלים
יצירת קשר:

Re: תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

הודעה שלא נקראהעל ידי idanbe » 30/06/2008 ב-16:19:54

_Idan_ כתב:
idanbe כתב:HTML יש שגיאה אחת שלא קשורה לתיקון

מבדיקה שלי על אתר ללא תיקון אין אפילו שגיאת HTML אחת.
http://validator.w3.org/check?uri=http% ... 2Fboard%2F

על איזה אתר הרצת את הבדיקה? כנראה שיש שמה משהו אחר שמפריע.


יש לינקים לבדיקה בהודעה הקודמת
ריסטארט - בניית אתרים
http://www.restartstudio.co.il/

סמל אישי של המשתמש
_Idan_
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 202
הצטרף: 26/02/2008 ב-16:28:33
יצירת קשר:

Re: תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

הודעה שלא נקראהעל ידי _Idan_ » 30/06/2008 ב-16:36:37

כן אכן התיקון תקני :D , מה שמעניין אותי הוא איך הצלחת "לחנך" את אקספלורר? הרי הוא דפדפן שלא פועל לפי התקן ולכן גם הייתה בעיה.

idanbe
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 2162
הצטרף: 15/12/2007 ב-09:36:14
מיקום: ירושלים
יצירת קשר:

Re: תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

הודעה שלא נקראהעל ידי idanbe » 30/06/2008 ב-16:48:44

_Idan_ כתב:כן אכן התיקון תקני :D , מה שמעניין אותי הוא איך הצלחת "לחנך" את אקספלורר? הרי הוא דפדפן שלא פועל לפי התקן ולכן גם הייתה בעיה.


הבעיה שה EXPLORER ברגע שיש:
DIV עם float: left
ו-DIV נפרד עם float: right שעליו יש לינק

הוא מתנגש ויוצר בעיה

בשביל זה הכנסתי את שני ה float:
לתוך DIV אחד
זה עושה את אותו הפעולה רק שה EXPLORER קורא את זה נכון
ריסטארט - בניית אתרים
http://www.restartstudio.co.il/

סמל אישי של המשתמש
_Idan_
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 202
הצטרף: 26/02/2008 ב-16:28:33
יצירת קשר:

Re: תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

הודעה שלא נקראהעל ידי _Idan_ » 30/06/2008 ב-16:56:54

אחלה פתרון, תודה.

דרך אגב מזל טוב :wink:

idanbe
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 2162
הצטרף: 15/12/2007 ב-09:36:14
מיקום: ירושלים
יצירת קשר:

Re: תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

הודעה שלא נקראהעל ידי idanbe » 30/06/2008 ב-16:58:52

_Idan_ כתב:אחלה פתרון, תודה.

דרך אגב מזל טוב :wink:


חחח תודה
ריסטארט - בניית אתרים
http://www.restartstudio.co.il/

סמל אישי של המשתמש
Shahar
מנהל ראשי
מנהל ראשי
הודעות: 2567
הצטרף: 14/11/2004 ב-18:19:58
מיקום: ישראל
יצירת קשר:

Re: תיקון הבעיה שיש ב NAVBAR

הודעה שלא נקראהעל ידי Shahar » 30/06/2008 ב-17:12:55

עידן,

כל הכבוד, מחשבה חכמה, פתרון אלגנטי.
קבל ח"ח.

דע שאנחנו בהליכי בדיקה מול phpBB, כמו כן נריץ בדיקות תקינות נוספות ואם הכל ימצא תקין וכשורה
התיקון שלך יאומץ וישוחרר בגרסא 3.0.2 העברית הקרובה.


חזור אל “דיון”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים